Vardagslivet

Efter en vecka där jag jobbat cirka 18h om dagen, eller börja 07.00 och sluta 00.00 sippar jag nu på en nybryggd kaffe och funderar på om det verkligen heter nybryggd i en presskanna, kanske att det ska vara nypressat. Solen som skiner in genom vardagsrumsfönstret värmer mina fötter i soffa. Jag har återhämtat mig och imorgon är en ny vecka av helt andra utmaningar.

Om någon timma ska jag på yoga, om en vecka ska jag på avsmakningsmiddag på Gastrologik och veckan därpå ska jag till Amsterdam. Februari är en fin månad på många sätt och vis. Nu ska jag ta hand om mitt hem som har förfallit under den gångna veckan. Tvätthögen har blandat ihop sig med fortfarande-rena-kläder-på-golvet-högen, disken gömmer sig lite överallt och posten ligger i en hög på hallgolvet. Tänker att det här är livet, liksom, det som händer emellan allt. Att en måste ta tillvara på hur kavajer viker sig ovanpå t-shirts, hur sladdar trasslar ihop sig och kvarglömd ost smälter på köksbänken. Vardagslivet, och kaffe hjälper att komma upp ur sängen, att gnugga sömnen ur ögonen och ta tag i det där vardagliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *